Успяха! От днес 24 милиона дози хлорохин в гръцките болници и 60 000 в Кипър

Успяха! От днес 24 милиона дози хлорохин в гръцките болници и 60 000 в Кипър

Първите количества лекарства, приготвени от гръцката фармацевтична индустрия с 5 тона хлорохин, пристигнали в Гърция от Индия, ще бъдат изпратени до болниците в рамките на следващите няколко часа.

Днес, лекарството Unikinon (хлорохин) ще бъде доставено във всички болници на Националната здравна служба, според съобщение на фармацевтичния гигант Uni-Pharma SA. Не е изключено той да бъде пуснат в продажба и на дребно, след като първо бъдат удовлетворени нуждите на гръцките болници.

Фармацевтичният производител Uni-Pharma SA се ангажира да предостави 24 милиона дози Unikinon на гръцката държава безплатно, както и 60 000 дози Unikinon на Република Кипър.В същото време от фармацевтичната компания заявиха якатегорично, че „никога не са получавали финансова подкрепа от държавата и че закупуването на 5 тона вещество е частна инициатива, осъществена в събота, 21 март 2020 г.

„Терапевтичният режим ще бъде определен според препоръките на научната общност. Отбелязва се, че вече има международни научни доказателства за успешното лечение с хлорохин на COVID-19.  Ще се прилага по контролиран начин, тъй като е препарат с повишена токсичност, в случай, че не се приема правилно.

Първият лиценз за производство на хлорохин Uni-pharma SA  получава през 1984 г., според изявление за фармацевтичния производител.

Според информация, независимо, че закупеното количество е достатъчно, направена е втора поръчка за хлорохин, за която обаче не е сигурно че ще бъде завършена, тъй като в световен мащаб се увеличава търсенето на това вещество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *