Уникален апарат в София открива рак за минути

Най-ново поколение автоматизирана система за тъканна диагностика при злокачествените заболявания заработи в Специализираната болница за онколечение. Модерната лабораторна диагностична апаратура в Специализирана болница за активно лечение по онкология е в помощ на клиничната патология, пише lechebno.com

За пациентите със злокачествени заболявания това означава по-точна диагностика, което е от ключово значение за избора на правилното лечение.

Модерната апаратура, идваща за първи път в България, ще позволи терапията при всеки болен да бъде индивидуална в максимална степен и ще служи за мониторинг на таргетни терапии в лечението на рака на млечната жлеза, на белия дроб, на рака на кожата, както и на други социално значими онкологични заболявания.

Апаратурата ще даде възможност на болницата да се нареди по диагностични възможности в групата от водещи в света медицински научноизследователски центрове за борба с рака.

От по-бързото получаване на точна диагноза ще могат да се възползват лекуващите се в Специализираната болница по онкология и нуждаещите се от консултация или второ мнение пациенти от цялата страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Масачузетският университет обяви млад българин за иноватор
Next post Сезонът на черниците: Kакви са здравословните ползи от вкусния плод