НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Ултрабогатите си наемат цели хотели за самоизолацията

Целият свят беше скандализиран от новината, че кралят на Тайланд се е самоизолирал в опит да се предпази от коронавируса в луксозен хотел в компанията на харем от 20 жени.

Крал Маха Важиралонгкорн или Рама X е резервирал цял ходел в алпийският курор Гармиш-Паркенкирхен. Гранд Хотел Соненбихл е получил „специално разрешение“ от общинския съвет да приюти краля с антуража му.

Оказва се, че и други хотели, които би трябвало да са затворени при извънредната ситуация, предлагат подобни оферти. Естествено, само за най-богатите, които могат да си ги позволят.

Някои наистина заможни хора вече започнаха да наемат хотелски стаи, хижи и цели крила в курортните комплекси, за да избягат от големите градове, в които в момента са затворени милиони хора, съобщава Си Ен Ен.

Най-богатите, обаче, стигат дори по-далеч като наемат цели хотели само за себе си.

Blantyre Country Resort – луксозен провинциален комплекс в Бъркшайърс в Западен Масачузетс в САЩ, който по принцип отваря през май, сега се предлага за тези, които искат да го резервират за малка група или семейство.

Колко струва подобно удоволствие? 38 000 долара на ден.

„Въпреки че по традиция сме затворени по това време, получихме няколко обаждания от наши редовни гости, които питат дали бихме отворили при резервиране на всички места. Сега пвече от всякога има желание от страна на клиентите да се махнат далеч от всичко заедно с техните семейства и близки хора. Резервирането на нашето първокласно имение е начин за това“, обяснява генералният мениджър Стивън Бенсън.

Cape Arundel Inn в щата Мейн предлага подобна оферта. За седмична цена от 19 500 долара получавате всички 14 стаи на хотела, заедно с гледката към океана, седмично почистване и всички хранения.

За да се осигури безопасността на персонала, всички регистрации на рецепцията стават онлайн, а ястията се приготвят предварително.

„Това е нова оферта, която изпълняваме за април. Виждаме толкова много от летните къщи в района да се използват за почивка от хората, които живеят в гъсто населени градски райони, откакто тръгна вирусът. Искахме да помогнем, предлагайки допълнителни възможности за настаняване за тези, които искат да се отделят от претъпканите многофамилни жилища“, казва мениджърът на хотела Джъстин Граймс.

Наемането на цяло имение и „бягството“ в малките градове е най-новият начин, по който свръхбогатите се опитват да избягат от коронавируса. Това е идеалната илюстрация на класовото разделение на нацията – много хора не могат да напуснат дори домовете си или да спрат да работят, като ли да излязат от щата и да си наемат цял хотел.

Богатите хора, които излизат от домовете си въпреки мерките за ограничаване, веднага се превръщат в супер разпространители, тъй като често идват от огнища като Ню Йорк и носят вируса в малки отдалечени предградия, пише „Бизнес инсайдър“.

В резултат започват да пристигат новини за недостиг на храни в малките градове. Още по-лошото е, че новите обитатели изчерпват ресурсите, с които разполагат малките градове.

Например на остров Нантъкет, където голяма част от собствениците на летни къщи пристигнаха много по-рано от очакваното, беше издадено предупреждение към временните обитатели да „стоят настрана“, тъй като там има само една болница с 14 легла.

През изминалите седмици имаше новини за милиардери, избягали на суперяхтите си от коронавируса. В същото време има сериозен ръст на частните полети на фона на срива на пътническите полети по цял свят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *