НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Удар срещу мафията в италианската провинция Фоджа

Италианската полиция съобщи вчера, че е постигнала голяма победа срещу мафиотските кланове в югозападната провинция Фоджа, предаде ДПА. Издадени са заповеди за задържането на 40 заподозрени, обвинени в различни престъпления като рекет, лихварство и наркотрафик, се казва в изявление на полицията.

Фоджа се намира в област Пулия. Местната мафия, известна като „Сочиета фоджана“, беше особено агресивна и склонна към насилие през последните три години. Националният прокурор по борбата с мафията Федерико Кафиеро Де Рао заяви на пресконференция, че тя се е превърнала във враг номер едно на държавата.

Прокурорът подчерта, че след печално известно мафиотско убийство през август 2017 г., довело до засилване на борбата с мафията в провинцията, са били арестувани около 400 души при 60 операции.

Вчерашната операция е била насочена срещу трите водещи престъпни фамилии, които съставляват местната мафия. Според полицията те водят кървава война за територия, но и си сътрудничат, за да налагат и засилват влиянието си. „Няма икономически сектор, защитен от изнудваческия рекет на мафията на Фоджа“, заяви полицията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *