Уволненият директор на Пирогов поиска експертиза за фалшифицираните подписи на здравния министър

Уволненият директор на Пирогов поиска експертиза за фалшифицираните подписи на здравния министър

Уволненият директор на Пирогов проф. Асен Балтов призова да бъде извършена графологична експертиза на подписите на служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров, за които той твърди, че са били фалшифицирани.

„Аз не бих нарекъл министър Кацаров доктор. Четири дни слушаме лъжи. 50 пъти повтори, че има диагноза цироза. Истината е, че временно черният дроб му е бил зле заради завишение на ензими и заради това е приет по тази пътека“, коментира проф. Балтов пред Нова телевизия.

„Да твърди, че този лист е фалшив, е недостойно. Чекирал се е с неговата лична карта“, посочи Балтов и уточни, че лично е сверил неговите подписи, включително при увеличението на капитала. Той призова за графологична експертиза, която да покаже дали подписите са фалшиви или не.

„Всички подписи в историята на заболяването са негови. Да, наказуемо е да не остане в болница, но в този договор има двама. И няма как да отиде на ТЕЛК за цироза. Няма как да отиде за трансплантация“, заяви още бившият директор „Пирогов“.

„Няма как да му се разминат тези лъжи. И не случайно му искат оставката. Последните два месеца министър Кацаров не направи нищо да покаже, че тези хора са герои. Всеки ден бяха 300-400 човека. Приехме над 5000 човека в коронавирус, от тях 200 без осигуровки“, допълни той.

„Имаме над 30 пациенти в „Пирогов“ с делта вариант. И това е само началото“, допълни той.

По думите му „Пирогов“ няма мотив да точи НЗОК.„За нас най-важното е човешкия живот. И моите заповеди бяха да не се пестят сили и средства за спасяването на хората. Знаете ли какво е 8,5 тона кислород на денонощие“, каза още той.

„И до момента министърът говори, че има безспорни факти, с които съм уволнен. Не са безспорни, а са спорни. И вече има такова. Касата има седмица да ни върне отговор, след което има две съдебни инстанции. И един юрист, Кацаров, реже главата на Асен Балтов. Аз лично ще водя дело, за да изчисти моето име. Срещу цялото политическо ръководство на министерството. Защото не е само Стойчо Кацаров, а и неговите заместници, които боравеха с предварителни данни, с които аз не разполагам. Имаме различия със Стойчо Кацаров, защото аз не исках да се отварят повече частни болници в София. А това ще стане съвсем скоро“, допълни той.