НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Увеличават броя на тестваните пътници, пристигащи на гръцки летища

Поредица от нови мерки срещу вируса въвеждат в Гърция. Още два острова със задължителна маска навън. Изискването за тестове за влизане през Промахон остава до 11 септември.

Удължават се с още 14 дни всички мерки, наложени до сега. Ще се изисква отрицателен тест до 11 септември за влизащите през „Кулата -Промахон“.

Увеличават броя на тестваните пътници, пристигащи на гръцки летища. Спират се полетите от Барцелона, поради високо ниво на заразяемост в този район. Отпадат само тестовете за пристигащите в Гърция от Нидерландия.

Във вътрешността на старната, поради отново високи данни за заразени на ден, се въвеждат по-стриктни ограничителни мерки, включително и носене на маска навън, за островите Лесбос и Закинтос. За Халкидики също се продължават настоящите ограничения с още две седмици.

Повечето носители на вируса са млади хора на възръст между 20 и 30 години, които са се завърнали от лятна почивка, съобщават лекарите.

В зависимост от района възможността за събиране на хора е 50 или 9 души. Клиентите на заведения, които не спазват мерките се глобяват.

От 5 хиляди евро започва глобата за собственици на заведения, които не следят клиентите да са на безопасно разстояние, предупреждават от полицията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *