Убиец се укривал от правосъдието 31 години, живеел в малко гръцко градче

Убиец се укривал от правосъдието 31 години, живеел в малко гръцко градче

Отхвърлен мъж застрелял възлюбената си в Германия и се е криел в Гърция от правосъдието в продължение на 31 години, докато не е бил заловен поради епилептичен припадък, съобщава Neos Kosmos. Спиридон К. бил приятел на съпруга на Гарифалия З. Мъжът се е влюбил в жената на приятеля си и я убеждавал да остави заради него съпруга си и двете си дъщери.

Гарифалия З. му отказала и се съгласила само на последен разговор, в който възнамерявала да изясни отношенията. На 6 април 1989 г. 25-годишната жена пристигнала заедно с приятелка на паркинг близо до гора в град Плетенберг. Приятелката отстъпила няколко крачки назад, за да им даде възможност да се уединят. Тогава изведнъж се чули изстрели.

Отхвърленият любовник убил жената с осем куршума. Приятелката на убитата жена се опитала неуспешно да го спре. След това убиецът се качил в червения си Mercedes и преминал през Австрия и Италия за Гърция, където се установил в малкото крайбрежно градче Амфилохия.

В Амфилохия убиецът каза. на всички, че е прекарал много години в Австралия. Съседите са разказали, че той е живеел незабележимо и са го описали като възпитан мъж на възраст. В продължение на 31 години гръцката полиция не е успяла да открие заподозрения.

На 29 април 2020 г. 69-годишният Спиридон К. е получил епилептичен припадък. При проверка на личните данни е открита заповед за арест в Германия. Той е вкаран в затвора в гръцкия град Коридалос и след това е лекуван в болница в Атина. Върховният съд на Гърция трябвало да реши дали мъжът трябва да бъде екстрадиран. Според непотвърдени съобщения, мъжът е починал.

През последните месеци Спиридон К. е бил в кома. Той страдал от травма на главата и сериозни белодробни проблеми. Имал нужда от изкуствена вентилация. Според някои информации, подозираният в убийството вече е погребан в родното си село близо до крайбрежния гръцки град Превеза.

Нито гръцките, нито германските съдебни власти потвърждават или отричат ​​съобщенията за смъртта на заподозрения в убийство. Прокурорът в германския град Хаген д-р Герхард Паули е заявил, че е изумен, че Спиридон К. не е бил открит през всичките тези години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *