Убиецът Алън: Зарових трупа на Калина в моята къща, за да съм… близо до нея

Убиецът Алън: Зарових трупа на Калина в моята къща, за да съм… близо до нея

Не знам защо я убих, обичах я. Тя не се съпротивляваше, беше спокойна. Бях на косъм да се обадя на полицията. Исках да бъда близо до нея и заради това пренесох трупа в моята къща. Това сподели в съдебната зала Алън Смит, който уби в село Терзийско Калина – жената с която бе живял от години, предава Bugas24.bg.

Според Алън Калина е алкохоличка и пиела по половин литър ракия на ден. Жената много искала да умре, дори го умолявала да я убие. Преди няколко години била направила опит да се самоубие. Защитата на Смит посочи, че той е алкохолик, имал и депресия и поиска психиатрична експертиза. Адвокатът му настоя да бъде пуснат под домашен арест и да бъде проследяван с гривна.

„От момента, в който извърших престъплението до ареста ми, бяха изминали 3 дни и половина. Това е достатъчно да избягам от правосъдието, ако съм имал желание. Това е доказателство, че няма да се укрия. Трудно ми е да отговоря защо я убих. Преди 3 години Калина ми каза, че иска да умре. Тя искаше да се обеси, но аз я спрях. Постоянно ми казваше, че иска да умре и ме молеше да я убия“, каза обвиняемият.

Прокуратурата посочи, че за престъплението Алън може да лежи от 10 до 20 години в затвора. Той има предходно осъждане, нанесъл е средна телесна повреда на убитата Калина преди време.

На днешното си заседание Апелативен съд – Бургас реши Алън да остане в ареста. Също така позволи да му бъде извършена психиатрична експертиза.