Турция забранява излизане от домовете в 15 провинции

Турция забранява излизане от домовете в 15 провинции

Турция ще наложи двудневна пълна карантина и забрана в 15 провинции жителите им да напускат домовете си от полунощ в петък до полунощ в неделя срещу понеделник, съобщи Анадолската агенция. Мярката е опит да се спре разпространението на коронавируса, който до момента е отнел живота на над 4 600 души в страната.

Министерството на вътрешните работи съобщи, че пълната карантина ще важи в големи градове като Анкара, Истанбул, Измир, Бурса и Кайсери. Съобщава се, че пазарите, хранителните магазини, тези за плодове и зеленчуци и месарниците ще продължат да работят до 23.00 часа местно време в петък.

Същите хранителни вериги ще бъдат отворени и достъпни за гражданите от 10:00 до 17:00. местно време на 6 юни, но ще се затворени на 7 юни.

Пекарните ще останат отворени по време на карантината, а ресторантите ще могат да правят само доставки по домовете. Подомна мярка беше въведена за първи път на 11 и 12 април и предизвика струпвания на много хора, които се опитаха да се запасят със стоки от първа необходимост в последния момент.

Турският министър на здравеопазването Фахретин Коджа съобщи, че в страната са регистрирани 167 000 случая на заразени, но над 132 000 души, са се излекували от коронавируса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *