Турция забранява излизане от домовете в 15 провинции

Турция ще наложи двудневна пълна карантина и забрана в 15 провинции жителите им да напускат домовете си от полунощ в петък до полунощ в неделя срещу понеделник, съобщи Анадолската агенция. Мярката е опит да се спре разпространението на коронавируса, който до момента е отнел живота на над 4 600 души в страната.

Министерството на вътрешните работи съобщи, че пълната карантина ще важи в големи градове като Анкара, Истанбул, Измир, Бурса и Кайсери. Съобщава се, че пазарите, хранителните магазини, тези за плодове и зеленчуци и месарниците ще продължат да работят до 23.00 часа местно време в петък.

Същите хранителни вериги ще бъдат отворени и достъпни за гражданите от 10:00 до 17:00. местно време на 6 юни, но ще се затворени на 7 юни.

Пекарните ще останат отворени по време на карантината, а ресторантите ще могат да правят само доставки по домовете. Подомна мярка беше въведена за първи път на 11 и 12 април и предизвика струпвания на много хора, които се опитаха да се запасят със стоки от първа необходимост в последния момент.

Турският министър на здравеопазването Фахретин Коджа съобщи, че в страната са регистрирани 167 000 случая на заразени, но над 132 000 души, са се излекували от коронавируса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Важно: 14 дни карантина за всички, влизащи във Великобритания
Next post Испания отваря границите с Франция и Португалия