НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Турист отнесе глоба за кражба на плажен пясък от Сардиния

Френски турист отнесе 1000 евро глоба заради опита си да излети от Сардиния с близо 2 кг пясък от местен плаж, съобщи CNN. Белият пясък на острова е защитен, а туристите подлежат на парични санкции или затвор за изнасянето му от местните плажове.

Туристът, чието име не е ясно, е задържан на летище Каляри Елмас, след като в багажа му е открита бутилка с 2 килограма пясък.

Говорител на службите на острова обясни за CNN, че бутилката е конфискувана, а подобни кражби са характерни за края на годината.

Именно поради тази причина през 2017 г. е въведен регионален закон, който забранява изнасянето на пясък от плажовете на Сардиния. Глобите за нарушаването му варират от 500 до 3 000 евро, в зависимост от взетото количество. Сред най-застрашените места са морските ивици са тези с розов или бял пясък.

„Миналата година открихме сайт, който предлага от пясъка ни като сувенир“, допълни говорителят.

Полицията е иззела 40 килограма пясък от френска двойка, посетила острова миналата година. Британски жител пък е бил глобен с над 1000 долара през 2018 г., когато властите са открили пясък, взет от плаж близо до северния град Олбия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *