Тръмп: След Линкълн, моята администрация направи най-много за чернокожите

Тръмп: След Линкълн, моята администрация направи най-много за чернокожите

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заяви във вторник, че администрацията му е направила повече за черната общност, отколкото всеки президент след Абрахам Линкълн, който отмени робството през 1863 година.

„Моята администрация направи повече за черната общност от всеки президент след Абрахам Линкълн. Сенаторът Тим Скот прекара законодателство, гарантирано финансиране за HBCU, Училищен избор, преминала реформа в наказателното правосъдие, най-ниска черна безработица, бедност и процент на престъпност в историята И НАЙ-ДОБРЕТО ПРЕДСТОИ! “

Това написа Тръмп в „Туитър“ на фона на все по-бурните протести заради полицейската бруталност и расовата несправедливост в цялата страна.

Масовите демонстрации, които започнаха миналата седмица заради смъртта на Джордж Флойд, се разпространиха във всички големи американски градове и се очаква да продължат тази вечер въпреки часовете.

Около 1600 военнослужещи са били разположени в околностите на Вашингтон, където избухнаха протести и размирици заради смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд, съобщават световните информационни агенции, позовавайки се на говорителя на Пентагона Джонатан Хофман.“Войниците, които са на дежурство, са разположени във военни бази в столичния регион, но не и в самия Вашингтон“, заяви Хофман.

Според него военните са „във висока степен на готовност за действие“, но не оказват помощ на цивилните власти.

Във вторник вечерта, въпреки полицейския час, протестиращите се събраха в Белия дом, които скандираха различни лозунги, включително за оставката на президента на САЩ Доналд Тръмп.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *