Тръмп ограничава контактите си с вицето си Пенс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че контактите му с вицепрезидента Майк Пенс може да бъдат ограничени в близко време като предпазна мярка, съобщиха информационните агенции.

Говорителката на Пенс Кати Милър даде положителен тест за коронавирус на 8 май. Предишния ден стана известно, че е заразен и военен от подразделението на Военноморските сили на САЩ, който работи в Белия дом.

На Тръмп и Пенс, както и на техните сътрудници се правят тестове за коронавирус всеки ден.

В отговор на журналистически въпроси днес в Белия дом президентът Доналд Тръмп съобщи, че тестовете на вицепрезидента Майк Пенс през последните два дни са отрицателни. „Той е в много добра форма“, каза Тръмп, но не изключи възможността контактите му с Пенс да бъдат ограничени в близко време като предпазна мярка.

В понеделник стана известно, че всички работещи в Западното крило на Белия дом, където се извършва ежедневната работа на администрацията на президента, ще трябва да носят маски в сградата.

По данни на университета „Джонс Хопкинс“ броят на заразените с новия коронавирус в САЩ надхвърля 1,34 милиона души, а смъртните случаи от Ковид-19 са 80 087.

Според Центъра за контрол и превенция на болестите към понеделник броят на заразените в САЩ е бил 1 324 488 души, а смъртните случаи са били 79 756.

Ройтерс отбелязва, че броят на заразените нараства в Мисисипи, Минесота и Небраска, а в Ню Джърси и Ню Йорк намалява.

Доклад, разпространен в понеделник от американските здравни власти, сочи, че е възможно броят на смъртните случаи от Ковид-19 в Ню Йорк да е по-висок от известния до момента, информира ДПА. Възможно е още 5300 смъртни случая в Ню Йорк да са свързани с пандемията от коронавируса, се казва в доклада.

Между 11 март и 2 май в Ню Йорк са починали около 24 200 души повече от обичайното за този период, обяви Центърът за контрол и превенция на болестите. От тях близо 19 000 са потвърдени или се предполага, че се дължат на Ковид-19. Това означава, че има още 5300 смъртни случая, които може да са свързани пряко или косвено с новия коронавирус, отбелязва Центърът.

Ню Йорк сити стана огнище на пандемията в САЩ и едно от най-силно засегнатите места от болестта в света, припомня ДПА. Според официалната статистика над 14 700 смъртни случая в Ню Йорк се дължат на Ковид-19, а 5100 са „вероятните случаи“, но официални лица признават, че вероятно броят на жертвите е по-голям.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Набедиха Станимир Гъмов за борчлия, дължал пари на половин София
Next post Могат ли феновете на „Левски“ да издържат сами клуба?