Тръмп ограничава контактите си с вицето си Пенс

Тръмп ограничава контактите си с вицето си Пенс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че контактите му с вицепрезидента Майк Пенс може да бъдат ограничени в близко време като предпазна мярка, съобщиха информационните агенции.

Говорителката на Пенс Кати Милър даде положителен тест за коронавирус на 8 май. Предишния ден стана известно, че е заразен и военен от подразделението на Военноморските сили на САЩ, който работи в Белия дом.

На Тръмп и Пенс, както и на техните сътрудници се правят тестове за коронавирус всеки ден.

В отговор на журналистически въпроси днес в Белия дом президентът Доналд Тръмп съобщи, че тестовете на вицепрезидента Майк Пенс през последните два дни са отрицателни. „Той е в много добра форма“, каза Тръмп, но не изключи възможността контактите му с Пенс да бъдат ограничени в близко време като предпазна мярка.

В понеделник стана известно, че всички работещи в Западното крило на Белия дом, където се извършва ежедневната работа на администрацията на президента, ще трябва да носят маски в сградата.

По данни на университета „Джонс Хопкинс“ броят на заразените с новия коронавирус в САЩ надхвърля 1,34 милиона души, а смъртните случаи от Ковид-19 са 80 087.

Според Центъра за контрол и превенция на болестите към понеделник броят на заразените в САЩ е бил 1 324 488 души, а смъртните случаи са били 79 756.

Ройтерс отбелязва, че броят на заразените нараства в Мисисипи, Минесота и Небраска, а в Ню Джърси и Ню Йорк намалява.

Доклад, разпространен в понеделник от американските здравни власти, сочи, че е възможно броят на смъртните случаи от Ковид-19 в Ню Йорк да е по-висок от известния до момента, информира ДПА. Възможно е още 5300 смъртни случая в Ню Йорк да са свързани с пандемията от коронавируса, се казва в доклада.

Между 11 март и 2 май в Ню Йорк са починали около 24 200 души повече от обичайното за този период, обяви Центърът за контрол и превенция на болестите. От тях близо 19 000 са потвърдени или се предполага, че се дължат на Ковид-19. Това означава, че има още 5300 смъртни случая, които може да са свързани пряко или косвено с новия коронавирус, отбелязва Центърът.

Ню Йорк сити стана огнище на пандемията в САЩ и едно от най-силно засегнатите места от болестта в света, припомня ДПА. Според официалната статистика над 14 700 смъртни случая в Ню Йорк се дължат на Ковид-19, а 5100 са „вероятните случаи“, но официални лица признават, че вероятно броят на жертвите е по-голям.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *