Тръмп или Байдън – кой е с по-големи шансове?

Тръмп или Байдън – кой е с по-големи шансове?

Джо Байдън иска отново да обедини Америка. Предишните два опита беше кандидат в първичните избори на Демократите, а след това стана вицепрезидент на Барак Обама, който го подкрепя сега много сериозно. Тези изборите се превърнаха в референдум в управлението на Доналд Тръмп. Това коментира дипломатът Стефан Тафров пред бТВ.

„Много голям брой хора не одобряват как Тръмп управлява COVID кризата. Това е основната тема на кампанията на Джо Байдън и ако се съди по социологическите проучвания той има успех в това. Има няколко обстоятелства, които променят ситуацията по отношение на социологическите проучвания. Клинтън се колебаеше. Самите социологически агенции се „опариха“ през 2016 г. и промениха методиката си“, отбеляза той.

Каза, че жените са повече за Байдън. Образованите хора и младите също са предимно за Демократите.

Флорида, Северна Каролина, Аризона, Пенсилвания са част от статите, които по-късно ще обявят резултатите.

„Ако Тръмп спечели Флорида, ще трябва да се изчака да се видят всички резултати. Ако опре работата до Пенсилвания, може би ще трябва да чакаме до петък“, поясни още Тафров.

По думите на дипломата Тръмп по-скоро не би оспорил резултатите. Има обаче по-радикални привърженици на сегашния президент, които може да реагират бурно. Именно затова и има опасения от размирици след края на изборите в САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *