Три предградия на Атина в пламъци

Три предградия на Атина в пламъци

Голям пожар избухна край Атина. Самолети и хеликоптери гасят огъня в три северни предградия на столицата, недалеч от военното летище в „Ахарнес“.

Според гръцките медии, вече горят къщи в някои квартали, съобщи Нова телевизия. Повече от 350 пожарникари са се отзовали на първия сигнал за бедствие. В района тече евакуация.

Заради пожарите е спряно движението на отсечка от една от основните магистрали за гръцката столица Атина-Ламия, като се използват обходни маршрути. Спряно е и движението на железопътния транспорт по линиите Атина – Солун и Атина – Халкида. Евакуират се служители на фирми, работещи в района, както и деца от детски лагер в района и монаси от манастир.

Наложи се евакуация, тъй като огънят е заплашил и детски лагери. Повече от 80 деца са изведени на безопасно място. Полицията спря движението към и от няколко квартала в близост до бившето олимпийско село. Като предпазна мярка беше спрян и токът по един от далекопроводите, които захранват Атина. Засега няма данни за загинали и пострадали.

https://twitter.com/i/status/1422550413597884423