Три златни съвета за стопиране на аритмията

Три златни съвета за стопиране на аритмията

Обикновено човек не усеща ударите на сърцето си. Но често по време на физическо натоварване, при стресови ситуации сърцето започва да бие по-бързо, нарушавайки обичайния ритъм. Може да се появи рязка слабост, дишането ще се засили, потенето ще се засили. Това състояние се нарича аритмия.

Как да помогнете на сърцето си да се върне в нормалния си ритъм, ако не е възможно да се консултирате със специалист и нямате нужни лекарства подръка? Поемете дълбоко въздух и задръжте дъха си за 5-10 секунди. Издишайте бавно, опитвайки се да прокарате въздуха на части през свити устни. Повторете тази процедура няколко пъти.

Тази техника ще активира парасимпатиковата нервна система и ще намали сърдечната честота. Масажът на синокаротидната зона също помага. Тя е разположена в областта на шията под долната челюст, на мястото, където каротидната артерия е разделена на вътрешна и външна. Тази зона участва в регулирането на кръвното налягане и нормализирането на сърдечната честота.

За да масажирате синокаротидната зона, използвайте палеца, който леко натискате върху тази зона в продължение на 3-5 минути, първо от едната страна на шията, а след това от другата. Ако нарушението на сърдечния ритъм не е свързано с патологични сърдечни заболявания, а е следствие от стрес, физическа преумора, тогава може да се използва доста прост начин за нормализиране на сърдечния ритъм.

За това е необходимо внимателно да натиснете очните ябълки с 2-ри и 3-ти пръст на ръката за минута. Повторете действието, ако се налага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *