НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Трима ранени при бой с полиция в гръцки храм

Трима души са били ранени, след като полиция опитала да прекрати незаконна служба в храм в Халкидики. Напрежението между органите на реда, сина на свещеник и двама вярващи се повиши силно и завърши с глоби и арести.

Инцидентът е станал в църква в Риза – село в Халкидики, Северна Гърция, когато местни жители са подали сигнал в полицията, че църквата е отворила вратите си за вярващи въпреки забраната, свързана с коронавируса, предава NOVA.

Полицаите са съставили актове, с които налагат 300 евро глоби за вярващите и глоба от 1500 евро за свещеника. Синът на свещеника и един вярващ в отговор са нападнали двамата полицаи, нанасяйки им леки телесни повреди.

Полицаите са приети в болница в Полигирос. Един от нападателите е арестуван и в понеделник ще бъде изправен пред прокурора на Халкидики.

Съгласно ограниченията свещениците имат право да извършват религиозни служби само в присъствието на необходими помощници и църковния хор. Вратите на храмовете са затворени за енориашите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *