Тома Биков зове: Румен Радев да отговори защо даде мандата на БСП

Тома Биков зове: Румен Радев да отговори защо даде мандата на БСП

Ще отидем на още едни предсрочни избори по време на четвърта вълна на COVID-19 и икономически сътресения. Цената за това няма да бъде платена от Румен Радев, а от всички българи”. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ депутатът от ГЕРБ Тома Биков. И допълни, че дори да бъдат поканени на разговор, няма да участват.

„В предния мандат се опитвахме да предотвратим това, което се случва сега, а именно – два последователно провалени парламента. Един парламент е провален, когато не може да излъчи управление. Това ще се случи отново. А защо Румен Радев даде мандатът на БСП е съвсем друг въпрос, на който той трябва да отговори. При положение че имаше заявки от други партии, че няма да подкрепят правителство на БСП, беше логично президентът първо да разговаря с всички тях. В случая той даде обречен мандат на левицата“, смята още Биков.

„За мен е абсолютно закономерно мандатът да бъде връчен на БСП. Все пак г-жа Нинова беше човекът, който доведе Румен Радев в политиката, договори го и го наложи. Тоест той има да ѝ връща жест от преди пет години“.

Това коментира в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„За България е важно да има редовно правителство особено изправена пред предизвикателства на три кризи – здравна, икономическа и мигрантска. От всички действия на политическите партии и тези, които уж бяха алтернатива, става ясно, че готовност за носене на отговорност няма у никого“, коментира Атанасова.

Тя се надява на по-голяма избирателна активност, ако сега не се състави правителство и отново се отиде на избори.

„Хората видяха какви са възможностите на всички останали партии. Видяха, че е трудно да се носи отговорност. Виждат, че се намираме в хаос и трябва някой с отговорност, смели решения и лидерство да поеме управлението на държавата“, каза още Десислава Атанасова.