Токио алармира: Дано успеем с олимпиадата догодина

Токио алармира: Дано успеем с олимпиадата догодина

Никой не може да гарантира, че догодина през юли ще има пълна готовност за провеждане на олимпийските игри. Думите не са медийна спекулация, а идват от Тоширо Муто, председател на организационния комитет на летните игри.

Токио 2020 стана Токио 2021, след като на 24 март Япония и МОК официално изместиха проявата за идното лято.

„Не знаем дали датите през следващата година ще са възможни – призна Муто. – Естествено, надеждите са, че дотогава светът ще е спечелил битката със заразата. Но кой може да го гарантира?

Има и страшно много предварителна работа, квалификационни състезания, договори, които трябва да бъдат изпълнени, преди игрите в Токио. Част от застрахователните полици влязоха в сила заради отлагането, но са твърде малко, за да покрият огромните разходи. Не че парите са най-важни в този момент, но и това не е без значение.“

Един човек остава пълен оптимист около организирането на игрите – премиерът на Япония Шинзо Абе. Той отново заяви, че страната ще е напълно готова. Но същият политик каза преди месец, че няма да има никакъв проблем олимпиадата да е това лято, въпреки че пандемията с COVID-19 вече бе сковала голяма част от планетата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *