Тодор Батков: Очаквах Божков да постъпи като мен

Тодор Батков: Очаквах Божков да постъпи като мен

Бившият президент на „Левски“ Тодор Батков сподели гледната си точка за случващото се с клуба. Той призна, че е останал изключително неприятно изненадан от постъпката на Васил Божков и даде пример със самия себе си от времето, когато изпитваше трудности да финансира „сините“.

„Доста съм разтревожен. Това, което стана вчера, много ме разочарова. Очаквах г-н Божков да постъпи като мен преди няколко години, когато вече нямах възможност да издържам финансово клуба. Тогава аз просто предадох безвъзмездно акциите на новите акционери и продължих да обичам „Левски“. Очаквах Божков да даде акциите на Тити Папазов или на феновете. Имаше и вариант да ги прехвърли на самото дружество“, заяви Батков в ефира на bTV.

„Аз имах подобен случай през 2004 година след втората заповед, която забранявяше на г-н Чорни да влиза в България. Тогава той дълбоко се обиди и ми заяви, че се оттегля, като ми забрани да ползвам неговите финанси за „Левски“ и поиска да дам акциите на тогавашния вътрешен министър Георги Петканов. Аз се опитах културно да му обясня, че това няма как да стане формално, а и никой няма право да постъпва така с „Левски“. Стигнахме до скандал, накрая казах, че аз ще взема акциите и няма да оставя „Левски“ на произвола“, върна се назад в годините Батков.

„Божков можеше да направи същото и да даде акциите на Тити Папазов, който е чист човек. В най-тежките ми месеци като президент на „Левски“ именно Тити, без да го моля, изтегли влог от 95 000 евро на семейството си и ми ги даде кеш, за да ги използвам за „Левски“. Връщах му тези пари допреди две години“, сподели авокатът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *