Тираджия от видинско е починалият от COVID-19 в Румъния българин

Тираджия от видинско е починалият от COVID-19 в Румъния българин

Тираджия от видинското село Градец е починал от коронавирус в Румъния. Шофьорът Валери Нешев бил в Полша преди около седмица, когато не се почувствал добре и споделил със съпругата си. Тя го посъветвала да потърси лекарска помощ, но мъжът предпочел да се прибере в България, тъй като вече пътувал към родния дом.

Жената, която е медицинско лице, все пак се обадила на неговия работодател и го уведомила. Той изпратил втори ТИР по трасето, за да пътуват заедно, съобщи сайта danubebridge2.com.

Шофьорите поддържали връзка, но изведнъж камионът започнал да криволичи и да забавя скорост. Вторият шофьор минал отпред, преградил му пътя, за да не излезе встрани и да не се случи най-лошото.

Заразеният с коронавирус бил настанен в болница в румънския град Арад. 62-годишният мъж се почувствал по-добре ден след приемането си, но после състоянието му рязко се влошило и в четвъртък вечерта починал.

Съпругата му си е правила две проби за коронавирус, но и двата теста са отрицателни. Ще бъдат взети проби и от други , с които мъжът от Градец е имал контакти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *