Тираджия от видинско е починалият от COVID-19 в Румъния българин

Тираджия от видинското село Градец е починал от коронавирус в Румъния. Шофьорът Валери Нешев бил в Полша преди около седмица, когато не се почувствал добре и споделил със съпругата си. Тя го посъветвала да потърси лекарска помощ, но мъжът предпочел да се прибере в България, тъй като вече пътувал към родния дом.

Жената, която е медицинско лице, все пак се обадила на неговия работодател и го уведомила. Той изпратил втори ТИР по трасето, за да пътуват заедно, съобщи сайта danubebridge2.com.

Шофьорите поддържали връзка, но изведнъж камионът започнал да криволичи и да забавя скорост. Вторият шофьор минал отпред, преградил му пътя, за да не излезе встрани и да не се случи най-лошото.

Заразеният с коронавирус бил настанен в болница в румънския град Арад. 62-годишният мъж се почувствал по-добре ден след приемането си, но после състоянието му рязко се влошило и в четвъртък вечерта починал.

Съпругата му си е правила две проби за коронавирус, но и двата теста са отрицателни. Ще бъдат взети проби и от други , с които мъжът от Градец е имал контакти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Бивш гръцки министър на здравеопазването почина от коронавирус
Next post Френската полиция арестува българин, заклал овца насред улицата за Гергьовден