Тежък инцидент с пострадали полицаи след гонка с мигранти в София

Тежък инцидент с пострадали полицаи на Околовръстното шосе в София, съобщи БНР. Бус с 10 нелегални мигранти се удари в микробус на жандармерията. Един полицай е тежко пострадал е транспортиран към болницата. Има и други пострадали при инцидента.

Околовръстното шосе в района на Казичене е затворен заради следствените действия. Това доведе до образуване на големи задръствания по Цариградско шосе, както и по Околовръстното в района на отбивката за Казичене.

Най-тежко е пострадал 51-годишен служител на МВР. Той е изпаднал в безсъзнание и е откаран в болница „Света Анна“, където го оперират по спешност. Трима от мигрантите в буса също са пострадали. Те са на видима възраст 20-30 г. Един служител на МВР също е откаран във ВМА. Двама от тях са откарани във ВМА, а третият – в „Св. Анна“. При инцидента е пострадал още един мъж – на около 20 г., който е откаран във ВМА.

Инцидентът станал, след като бусът с мигранти излязъл на Околовръстното от АМ „Тракия“, след което започнала гонката с полицията. 

В идеята си да спрат нелегалните имигранти друг микробус на жандармерията е пресрещнал пътя му. Водачът обаче не спрял и се ударил в превозното средство на полицията. Мъжът е пострадал, но няма данни за състоянието му.

По информация на „Хоризонт“ мигрантите са сирийци.

Previous post Русия призова Турция за сдържаност в Сирия
Next post Земетресение с магнитуд над 7 по Рихтер на Соломоновите острови