Тежки присъди на нашенци в Англия за незаконен пищов

Тежки присъди на нашенци в Англия за незаконен пищов

Двама българи бяха осъдени в Англия на общо 14 г. затвор за притежаване на незаконно оръжие и наркотици. 30-годишният Кристиан Христев и 24-годишният Кристиян Романов са арестувани през декември, след като въоръжена полиция обгражда дома на първия в Кент във връзка с разследване срещу организираната престъпност в града.

„Скотланд Ярд“ напуска жилището след два часа, но Романов е спрян с колата си от полиция.

При проверка в носена от него чанта е намерен пистолет “Глок”, модел 42, с 10 патрона. Прокурорът по делото Вивиан Уолтърс каза, че това е особено опасно оръжие и е едва второто, откривано от английската полиция. Според обвинителите нашенецът е отивал на среща, където да продаде пистолета.

По време на процеса Романов твърди, че очаквал в чантата да има дамска блуза, която трябвало да вземе от къщата на Христев. Той пък от своя страна разказа, че пистолетът бил намерен от кучето му, докато го разхождал в местен парк.

Чрез телефонни данни и ДНК тестове обаче разследващите успяват да докажат, че оръжието е тяхно. Намират и 33 патрона. Част от тях са скрити в тайник заедно със 17 г кокаин, а останалите са пръснати по покриви на съседни къщи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *