ТВ лицата тъжат! Бенатова: Това момче уби Милен, но други го свалиха от екран

ТВ лицата тъжат! Бенатова: Това момче уби Милен, но други го свалиха от екран

Това момче уби Милен. Но други го свалиха от екран. Тогава вестниците не се надпреварваха да пишат. Живият Милен не беше интересен.

Това написа във фейсбук журналистът Миролюба Бенатова за убития снощи в катастрофа Милен Цветков.

„Тези, които опитаха да приключат журналистическия му път след един анонс за остров, са същите, които позволиха господството на мощните коли, арогантните синчета и офшорната реалност на политическата „бедност“. Ще ви гони и на сън!“, казва още Бенатова.

И допълва: „Пожелавам ви да срещате въпросите на Милен непредвидено. Да ви изкача от сенките на измислените ви прикрития. Да ви гони с усмивката си. Да му искате прошка, но никога да не я получите. Защото го заслужавате. Ада на собствените си постъпки!

Милен беше шило в торба. Непримирим, неозаптим. Той прокарваше пътища в това, което правеше в журналистиката. Аз лично много го обичах и много го харесвах.

Това каза водещата на „На кафе“ Гала за загиналия при нелепа катастрофа снощи журналист Милен Цветков. Фаталният сблъсък между два джипа стана край мол в София навръх Великден.

„На върха на копието при Милен беше истината, а не свободата, защото на него свободата никой не можеше да му я отнеме. Той винаги я е имал. Аз мисля, че в мирно време, ако човек иска свобода, винаги може да я има, стига да има смелостта да се възползва от нея, а Милен беше много смел журналист“, коментира още Гала.

„Той беше много шумен, различен, винаги със собствено мнение. Търсеше истината навсякъде. При него нямаше думата „не“. Когато той искаше нещо да стане – то ставаше. Ако искаш да го убедиш и успееш – той ще се съгласи, но много трудно се отказваше“, разказа Тара Нури – Иванова, продуцент и режисьор в NOVA.

„Той беше най-усмихнатият човек. Без ирония този живот не можем да го живеем, а той имаше в изобилие и ирония, и самоирония. Това беше най-усмихнатото лице“, сподели за Милен Цветков и актрисата Марта Вачкова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *