С победа започна българското участие на олимпийските игри

С победа започна българското участие на олимпийските игри

Трифонова е едва третият български представител в тениса на маса на олимпийски игри след Мариано Луков (Сеул`88) и Даниела Гергелчева (Барселона`92).

С победа започна българското участие на олимпийските игри в Токио 2020.

Първият български състезател, който по програма имаше участие в надпреварите, бе Полина Трифонова в тениса на маса, пише Сега.

На старта на турнира тя отстрани с 4:1 гейма (-8, 8, 6, 5, 10) представителката на Камерун Сара Ханфу след 38 минути игра в предварителния кръг. Съперничка на Трифонова в I кръг ще е Сара де Нуте (Люксембург), която почива на старта, а двубоят е отново днес – от 15:45 ч. българско време.

С победа стартира и първият от тримата български джудисти на олимпийските игри – Янислав Герчев.

Той надделя с чиста победа „ипон“ в 38-ата секунда на продъжението от двубоя си с панамериканския шампион Ленин Пресиадо (Екв).

На 1/8-финалите обаче двукратният европейски вицешампион (2017, 2018) загуби отново след продължение. След равностойна схватка с вицешампиона на Игрите на Азия и Океания Юн Вей Ян (Тайв)q той отпадна след „ипон“ 1:29 мин. след началото на допълнителното време.

Това бе второ участие в олимпийски игри на Герчев, който в Рио`16 отстъпи също на 1/8-финалите.

Българското участие в олимпийския турнир по джудо продължава на 26 юли, когато Ивелина Илиева ще излезе на татамито в първия кръг в кат. 57 килограма срещу трикратната шампионка на Африка Гофран Хелифи (Тунис).