С безплатни чадъри и ваучери привличат българите по Черноморието

С безплатни чадъри и ваучери привличат българите по Черноморието

Министерството на туризма ще се опита да спаси летния сезон с туристически ваучери за българите, които избират Черноморието или другите курорти. Това обяви в интервю за „Неделя 150“ по БНР министърът на туризма Николина Ангелкова.

Стойността на ваучерите тепърва ще се изчислява. С кметовете на морските общини пък ще се обсъди на кои плажове е възможно да се въведат безплатни чадъри и шезлонги или да имат символична цена, така че да се осигури повече физическо разстояние между летуващите.

По отношение на чуждите туристи секторът ще разчита и на пътуващите с автомобили граждани от съседни държави, защото все още е неясно как и кога ще заработи отново въздушният транспорт.

Италия също вече прави планове да спаси туризма си до края на годината. Сицилия обяви, че ще плаща 50% от самолетния билет на всеки турист след отпадането на изолацията. Ще се плащат и първите 3 хотелски нощувки за всяка туристическа ваканция и всички туристически билети за посещение на музеи, исторически и археологически забележителности.

Оптимистичният сценарий на Министерството на туризма за началото на тазгодишния летен туристически сезон в България е 1 юли, а песимистичният е да няма сезон, стана ясно от думите на Ангелкова. „Нашите срокове са за стартиране на късен летен сезон от 1 юли. За това индикации ни дава факта, че засега няма отказани резервации от партньорите, с които работим – големите туроператори и организации“, каза Ангелкова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *