НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Със 75% е спаднал оборотът на местата за настаняване в Гърция

Оборотът на местата за настаняване в Гърция през третото тримесечие на годината е бил със 74,5 процента по-нисък, отколкото през същия период на 2019 г., съобщава „Катимерини“, като се позовава на официални статистически данни.

В сравнение с второто тримесечие на 2020 г., когато беше първата национална карантина в Гърция, оборотът през третото тримесечие е нараснал 18 пъти, но това не е било достатъчно да компенсира загубите от затварянето, предава БТА.

Засега е трудно да бъдат оценени загубите за туризма от новата национална карантина в момента, защото след изгубения великденски период и анемичния летен сезон, сега секторът ще изгуби и коледния период заради ограниченията върху придвижването.

Малко по-добра е била до септември картината в сектора на общественото хранене, където спадът на годишна база през третото тримесечие е бил 37,9 процента. Но и този сектор е затворен от един месец и ще претърпи големи загуби по Коледа, защото не се очаква да бъде отворен до 7 януари.

Според Гръцката федерация на ресторантьорите и свързаните професии едно от три предприятия в сектора е застрашено от постоянно прекратяване на дейността.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *