Сърбин отиде пеша до Москва, за да подари на Путин ракия

Сърбин отиде пеша до Москва, за да подари на Путин ракия

Сърбинът Милован Милутинович от град Ужице още през февруари е тръгнал пеша от родния си град за Москва със снимка на руския президент Владимир Путин и бутилка ракия, която искал да му връчи в Деня на победата, съобщава сръбската телевизия РТС.

За пътешествието на Милован екипът на телевизията е узнал от посланика в Русия Мирослав Лазански. Според последните новини той е успял да стигне до Москва, но се поставя въпросът дали в затворената заради коронавируса столица на Русия ще може да изпълни мечтата си да се запознае с Путин.

В пряко включване за телевизията 73-годишният Милован казва, че след всички несгоди и мъки, които са го съпровождали по пътя, сега се чувства отлично – психически, физически и ментално, пише дир.бг.

Посланик Лазански припомня, че Милован е тръгнал от Ужице преди близо два месеца и е изминавал средно между 40 и 50 километра дневно. Самият пътешественик казва, че е носел със себе си по литър мляко, затъкнати отляво и отдясно на колана му, и литър вода. Персоналът на посолството му е дал прякора Ел Гранде Милован.

Лазански разказва, че сърбинът е влязъл в Русия от Беларус и на няколко пъти са го спирали руски полицаи, на които той показвал снимката на Путин и ракията, която му носи, а те го гледали като някакво чудо.

Милован пътувал извън главните пътища, следвайки картата, която носел, и накрая стигнал до Подмосковието. Той още не губи надежда на 9 май да има възможност лично да се запознае с Путин на парада за Деня на победата. Дори руската телевизия се е заинтересувала от неговите патила и намерения.

Засега за Милован се грижат всички в сръбското посолство, защото непоколебимият дух, упоритостта, силата и решителността на Ел Гранде Милован заслужават признание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *