НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Сърбин отиде пеша до Москва, за да подари на Путин ракия

Сърбинът Милован Милутинович от град Ужице още през февруари е тръгнал пеша от родния си град за Москва със снимка на руския президент Владимир Путин и бутилка ракия, която искал да му връчи в Деня на победата, съобщава сръбската телевизия РТС.

За пътешествието на Милован екипът на телевизията е узнал от посланика в Русия Мирослав Лазански. Според последните новини той е успял да стигне до Москва, но се поставя въпросът дали в затворената заради коронавируса столица на Русия ще може да изпълни мечтата си да се запознае с Путин.

В пряко включване за телевизията 73-годишният Милован казва, че след всички несгоди и мъки, които са го съпровождали по пътя, сега се чувства отлично – психически, физически и ментално, пише дир.бг.

Посланик Лазански припомня, че Милован е тръгнал от Ужице преди близо два месеца и е изминавал средно между 40 и 50 километра дневно. Самият пътешественик казва, че е носел със себе си по литър мляко, затъкнати отляво и отдясно на колана му, и литър вода. Персоналът на посолството му е дал прякора Ел Гранде Милован.

Лазански разказва, че сърбинът е влязъл в Русия от Беларус и на няколко пъти са го спирали руски полицаи, на които той показвал снимката на Путин и ракията, която му носи, а те го гледали като някакво чудо.

Милован пътувал извън главните пътища, следвайки картата, която носел, и накрая стигнал до Подмосковието. Той още не губи надежда на 9 май да има възможност лично да се запознае с Путин на парада за Деня на победата. Дори руската телевизия се е заинтересувала от неговите патила и намерения.

Засега за Милован се грижат всички в сръбското посолство, защото непоколебимият дух, упоритостта, силата и решителността на Ел Гранде Милован заслужават признание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *