Стюардеси одрусани с $13 000, излязоха на забранен шопинг

Няколко стюардеси в Сидни си хванаха белята, след като пренебрегнаха карантината заради коронавируса и напуснаха хотела, за да идат на шопинг. Красивите момичета били глобени с шокиращата сума от 13 000 долара.

Стюардесите са отлетели за Австралия от Южна Америка и е трябвало да бъдат в строга карантина в хотела на летището, но няколко все пак са го напуснали. След като научават за това, местната полиция ги връща в хотела и ги поставя в изолация.

Нарушителките били принудени да се подложат на тест за коронавирус, който е показал отрицателни резултати. Глобата обаче останала непроменена. Местните власти твърдят, че подобна мярка е била приложена преди няколко седмици към друга стюардеса, също спипана да обикаля магазините.

Всички международни туристи, както и членовете на екипажи, пристигащи в Австралия, трябва да преминат задължителна 14-дневна карантина. Доскоро пилотите и стюардесите имаха право да избират хотел за това, но след инцидента с масирани нарушения ще им бъде позволено да отседнат само в един от двата специално определени хотели под полицейска защита.

Докато са в такъв хотел, членовете на екипажа ще могат да отворят вратата на стаята си само за да получат храна и да напуснат стаята само преди полета за връщане.

По-рано беше съобщено, че във Великобритания 22-годишна студентка, контактна на пациент с коронавирус, е глобена с шест хиляди лири за нарушаване на карантината. Момичето е открито чрез Instagram – сглупила и публикувала снимка от ресторанта, където е обядвала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Честита нова 2021-ва година, приятели!
Next post През новата година: България посреща 10 големи спортни състезания