НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Студентка по медицина изрисува Ботев, Левски и Караджата на фасада

Стилизирани портрети на Ботев, Левски и Караджата се появиха преди броени дни върху оградата на къща за гости в курортното градче Павел баня.

Настандартната поръчка дошла от собственика на къщата, който буквално се влюбил във варненската „стена на героите“, а в последствие видял творбите на Виолета на патриотична тематика в павелбанския й дом.

Авторката споделя, че работили почти денонощно в продължение на една седмица след като получили „карт бланш на 15 септември. Портретите на тримата националреволюционери са с размери от по 1,4х0,9 м, използваните бои гарантират оцеляването им навън за години напред. В хода на този проект е нарисуван и портрет на Патриарха на българската литература Иван Вазов в двора заедно с откъс от стихотворението му „Възпоменания от Батак“. Това не е първа работа в тази стилистика за бъд-ещата лекарка, тя признава че влечението й към рисуването е отпреди десетина година, когато е посещавала

Школата по изобразително изкуство в казанлъшката ПМГ „Никола Обрешков“, където е завършила профил „биология и химия.

„През всички тези години не съм спирала да творя, защото за мен изкуството значи изключително много. Никога не съм се водила от желанието за слава или финансова облага – правя всичко от сърце и най-често дори подарявам своите произведения“, коментира Виолета Ройлева , която открихме по време на упражнения в старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *