НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Студенти първа година на Острова може да олекнат с още 800 паунда

Студентите първа година от ЕС, които са приети в британски университети през есента, но не са имали възможност да влязат във Великобритания, заради пандемията, най-вероятно ще трябва да платят допълнителни 800 паунда сметка, ако не пристигнат в страната преди 31 декември, предупреждава вестник „Гардиън“.

„Гардиън“ пише още, че поради новите разпоредби след Брекзит, които ще влязат в сила от 1 януари, тези студенти могат да не бъдат одобрени за получаване на временен статут на уседналост, независимо от върлуващата пандемия.

Това означава, че сметката на хиляди студенти може да набъбне с допълнителни близо 800 паунда. От тях 348 ще са за виза и 470 годишно за здравна осигуровка.

Проблем за студентите, които още не са започнали на място обучението си във Великобритания е, че не могат да предоставят доказателство под формата на плащане на наем, битови или банкови сметки.

Според Министерството на вътрешните работи е достатъчно студентите да представят един документ с дата от последните шест месеца на годината. По този начин ще могат да получат временен статут на уседналост и печат в паспорта, който потвърждава, че са влезли във Великобритания или билет, потвърждаващ същото.

Междувременно Би Би Си съобщи, позовавайки се на източници от ЕС, че преговорите за Брекзит ще продължат и през уикенда в Лондон. По-рано бяха разпространени съобщения, че Мишел Барние се е отказал да пътува за британската столица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *