НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Строги мерки в Австрия след атентата във Виена

Мерките за сигурност са засилени в цяла Австрия, включително по границите поради терористичната атака, заяви говорителят на вътрешното министерство Харалд Зерес.

Той отбеляза, че фокусът остава върху центъра на Виена, където беше нападението.

Зерес добави, че властите призовават жителите на Виена и други градове в страната да не излизат излишно.

Първият вицепремиер и министър на вътрешните работи на Чехия Ян Хамачек заяви, че контролът на границата с Австрия е засилен.

Вечерта на 2 ноември в центъра на Виена беше обект на терористично нападение. В резултат най-малко 15 души бяха ранени, трима бяха убити. Австрийският канцлер Себастиан Курц нарече инцидента терористична атака.

Полицията съобщи, че няколко терориста с автоматично оръжие нападнаха шест цели във Виена. Според съобщения в медиите синагога е била обект на нападение.

Един терорист беше неутрализиран, поне още един е в бягство. Австрийските въоръжени сили поеха защитата на столичните съоръжения. На 3 ноември учениците във Виена са освободени от училище.

Най-малко двама души са убити – един нападател и един минувач. Съобщава се и за 15 ранени, приети в местни болници, от които 7 в сериозно състояние.

Въоръжени с автоматично оръжие мъже са открили стрелба около 19 ч. по Гринуич в центъра на Виена, като се е стреляло на шест различни места.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *