Стотици опустошиха и плячкосаха стока за над $100 000 от супермаркет във Флорида

Стотици опустошиха и плячкосаха стока за над $100 000 от супермаркет във Флорида

Властите във Флорида публикуваха шокиращо видео, показващо как тълпа от стотици грабители нахлуват в затворен супермаркет от веригата “Walmart” и плячкосват стоки за над 100 000 долара, пише DailyMail.

Инцидентът е станал на 30 май по време на протестите заради смъртта на Джордж Флойд в Тампа и съседните на града райони. От полицейското управление на окръг Хилсбъро апелираха към гражданите в четвъртък да съдействат за разпознаването на лицата на извършителите на грабежа.

Записите от охранителните камери показват множеството хора, някои от които носещи предпазни маски за лице, други не, да нахлуват през стъклените витрини и да се пръскат между редиците със стелажи, грабейки различни вещи, предимно битова техника.

Някои от нападателите се опитват да скрият лицата си от камерите, докато други напълно нехаят за рисковете да бъдат разпознати след престъплението.

Според разпространеното от полицията съобщение, инцидентът е станал в 21:10, след като тълпа хора се насъбрали пред магазина, който в онези дни е стоял затворен заради протестите. Част от хората разбили витрините с инструменти, включително чукове, и нахлули в магазина.

След разпространението на кадрите, от полицията оповестяват, че около 200 души са участвали в грабежа. От ръководството на веригата „Walmart“ оценяват загубите си на 116 000 долара във вещи и щети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *