Стилиян Петров обмисля да се кандидатира за шеф на БФС

Стилиян Петров обмисля да се кандидатира за шеф на БФС

Бившият капитан на националния ни отбор по футбол Стилиян Петров не отрече възможността, че може да се кандидатира за президент на БФС. Той даде видеоинтервю в „Шоуто на Николаос Цитиридис“ по БТВ.

Попитан за президентския пост в Българския футболен съюз Петров коментира: „Интересен въпрос. Радвам се, че моето име се спряга за този пост. Аз съм извън България вече 20 години. Това е и добре, и не много добре. Бъдещият президент трябва да е със силен екип. При мен е голям проблем. Не искам да отхвърлям въпроса. Искам да погледна сериозно нещата дали има шанс за променя, дали може да се промени нещо и дали хората искат да се промени. Има много по-силни кандидати от мен, но ако моето име е замесено там оглеждам нещата и ги оценявам. Следващите няколко месеца мога да дам финалното си мнение.“

Петров говори и за живота си в изолация и за това как се справя в ситуацията. „Опитвам се въведа режим на тренировки на децата. Имат задачи, които трябва да изпълняват. Всеки трябва да поеме отговорности у дома. Опитват да хитруват, но не успяват. Минал съм по същия път. Аз съм по-строг като треньор, но съпругата ми е по-строга към тях. Те не приемат ситуацията добре. Аз съм от старата школа. Опитвам се да балансирам нещата, но изискванията ми са по-високи от това, което изискват техните треньори. Подкрепя, вяра и търпение. Три много важни неща в това време. В 21-ви век изолацията е нещо ново за съвременния човек. По време на болестта при мен изолацията продължи година и три месеца. Изолиране от всички други, дори децата ми нямаха право да влизат при мен – само съпругата ми“, сподели българинът.

Стенли разказа и интересна история свързана с преминаването му в „Селтик“. „Когато подписах със „Селтик“ осъзнах, че съм много назад не само физически, не само технически, но и в други компоненти. Видях колко е важно да знаеш езика и това бе проблем за мен. Имах приятел, който държеше бургер ван, защото се виждах с хора, общувах и започвах да говоря езика. Малки неща, които ме доближаваха до съблекалнята, което беше важно. Не съм продавал бургери, но съм изяждал 3-4 на ден. Ако видиш снимки от тогава ще видиш, че съм с повечко килограми. Бързо навлязох в атмосферата на Шотландия. Успях да се впише в съблекалнята и да общувам със съотборниците си. Те започнаха да ме приемат по различен начин и станах част от един голям клуб“, каза Петров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *