Спорът за интерконектора: МРРБ публикува снимки на незавършени обекти по трасето

Спорът за това завършен ли е газовият интерконектор с Гърция продължава.

От Министерството на регионалното развитие разпространиха снимки на незавършени обекти по трасето.

Снимките в галерията са направени по време на инспекцията на българската част на Междусистемната газова връзка Гърция-България в сряда, 10 август, от министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков и вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев.

Двамата посетиха Газоизмервателна станция Стара Загора, Кранов възел 6, разположен до село Тракия, както и канал на Напоителни системи и Диспечерски център в село Стамболийски и установиха недовършени строително-монтажни дейности. Това се казва в съобщението на МРРБ. 

Припомняме, че ден по-рано компанията, която развива проекта за газовата връзка, излезе с остра позиция срещу твърденията на служебния кабинет, че проектът не е готов. От ICGB заявиха, че всички основни строителни дейности са завършени и интерконекторът може да обезпечи почти изцяло потреблението на България.

Компанията призовава за активното съдействие на институциите.

При проверката на място транспортният министър Христо Алексиев заяви: „Ние газ днес не открихме в интерконектора, открихме само неприключили строителни работи, но правим всичко възможно в най-бързи и ускорени срокове всичко това да бъде факт“.

Previous post 34 души пострадаха при инцидент със скоростно влакче в германски лунапарк
Next post Столичната община въвежда спирки „по желание“