Спипаха десетки с фалшиви декларации за влизане в София само за един ден

Истинността на данните, декларирани от лица, които са посочили „отиване на работа“ като причина за влизане в столицата, бяха проверени в деня на декларирането им – събота, 25.04.2020 г. от екипи на дирекциите „Инспекция по труда“ София и София-област.

В ранните часове на съботния ден те участваха, със съдействието на органите на МВР, в проверките на контролно-пропускателните пунктове, като събраха данни от декларациите на 350 лица.

От тях за 100 лица, декларирали, че пътуват за работа, е установена липса на действащ трудов договор. За 45 лица проверката е извършена на самия пропускателен пункт и те не са допуснати да продължат пътуването.

В рамките на деня са проверени общо 27 обекта на контрол, за които преминаващи през пунктовете, както с трудови и така и без трудови договори, са декларирали, че полагат труд. Да работят са установени девет лица без действащи договори. Повечето лица, декларирали пътуване за работа, не са установени на обектите. Има декларации, в които са отбелязани неработещи или несъществуващи обекти. За 21 лица работодателите са заявили, че нямат и никога не са имали връзка с тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Ципов: Минималните присъди за дрогирани шофьори да не се заменят с пробация
Next post Полицията в Грузия спипа двама българи с 40 кг хероин