НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Спипаха голямо количество контрабандни лекарства и секс хапчета

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ (ГД МРР) и Териториална дирекция Южна морска са задържали стотици опаковки с контрабандни лекарствени средства и продукти за полова мощ. Това съобщиха от Агенция „Митници“.

Иззети са 156 блистера с 2356 таблетки и 20 туби с различни видове лекарствени средства, както и 330 фабрични опаковки, съдържащи общо 73,29 кг продукти за полова мощ. Те са открити в пригодени тайници и в багаж на шофьори и пътници, при митнически проверки на Митнически пункт Лесово през последните дни на влизащи в страната от Турция три леки автомобила.

При един от случаите на 26 август т.г. митнически служители от ГД МРР селектират на МП „Лесово“ за щателна митническа проверка влизащ в страната лек автомобил с марка „Кадилак“, управляван от румънски гражданин. Шофьорът и пътничката в колата са заявили, че нямат нищо за деклариране, но при митническата проверка са открити черни найлонови торби на дъното на два куфара с лични вещи, съдържащи фабрични опаковки с 2356 таблетки и 20 туби с различни лекарствени средства от пет търговски марки с надписи на турски език – за сърдечни, стомашни и други заболявания. Установено е, че контрабандно пренасяните медикаменти са собственост на пътничката в автомобила – румънска гражданка, срещу която е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

При друга митническа проверка на МП „Лесово“ на 17 август т.г., на влизащ в страната от Турция лек автомобил с марка БМВ, управляван от турски гражданин, митническите служители откриват на мястото на резервната гума и в личен багаж на шофьора 90 фабрични стъклени опаковки с различен грамаж, съдържащи общо 15,69 кг растителна паста с надписи „Macun Epimedyumlu” – вид билков сексуален стимулант.

Още 240 фабрични опаковки, съдържащи общо 57,60 кг от същата марка стимулант, са открити в кашони под лични вещи в багажното отделение и във фабричната кухина за резервната гума на влизащ в страната на 15.08.2020 г лек автомобил „Фолксваген“, управляван от румънски гражданин. Контрабандните продукти за полова мощ са иззети и срещу нарушителите също са съставени актове по Закона за митниците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *