Сок от магданоз – полезен за кръвоносните съдове, поддържа някои жлези

Сок от магданоз – полезен за кръвоносните съдове, поддържа някои жлези

Сок от китка магданоз подобрява кислородния обмен и поддържа функциите на надбъбречните жлези и щитовидната жлеза. Укрепва кръвоносните съдове и е отлично средство за лечение на полово-отделителната система и заболявания на бъбреците. Оказва силно лечебен ефект при нефрит и албумин в урината, пише lechebno.com

Магданозът е един от най-силно действащите сокове. Затова никога не се пие самостоятелно повече от 50 гр. Добре е да се смесва със сок от моркови, салата, спанак или целина.

Ефективен е и при заболявания на очите – катаракта, конюктивит, офталмия. Дава още по-добри резултати смесен със сок от моркови, целина и цикория.

Сокът от магданоз, особено в смес със сок от моркови, цвекло и краставица нормализира менструацията, облекчава спазми, предизвикани от менструални смущения.

Когато се прилага този сок за лечебна цел е необходимо да се изключи от храната концентрирано нишесте, захар и месо.

Магданозът е една от най-добрите подправки за отслабване.

Пресният магданоз е отличен източник на витамини К, С и А, съдържа и фолиева киселина (витамин В9).

Освен това е научно доказано, че магданозът понижава температурата, защото листата съдържат етерични масла. За да се прояви това му действие, трябва да се изяде голямо количество от него.

Растението помага за пречистването на организма от шлаки, благодарение на наличието на антиоксиданти, като флаваноиди, а това е първата стъпка към здравословното и правилно отслабване.

Отварата трябва да се използва продължително време, за да повлияе за свалянето на излишните килограми. На първо място това й свойство се дължи на диуретичния ефект, който тя притежава. Подразбира се, че организмът се освобождава от ненужното количество вода, чието натрупване може да се дължи на предменструален синдром, прекалено съдържание на сол в менюто или прием на някои лекарствени средства.

Отварата от магданоз за отслабване помага на тялото да се пречисти и да се освободи от излишната течност. Въпреки че тя се приема за мек диуретик, предварителната консултация със специалист преди използването й не би навредила.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *