Случай на остра алергична реакция към ваксината на „Модерна“ в САЩ

Случай на остра алергична реакция към ваксината на „Модерна“ в САЩ

Лекар от Бостън, щата Масачузетс, е развил остра алергична реакция след поставянето на ваксината срещу COVID-19, разработена от компанията „Модерна“, съобщава в. The New York Times.

Ваксината е била приложена на лекаря в местна болница миналия четвъртък. Само след няколко минути той „почувства алергична реакция“ и затова му е било инжектирано антиалергично лекарство. Медикът е бил настанен в спешното отделение, където е прегледан и след известно време е изписан. „Днес той се чувства добре“, цитира вестникът думите на говорител на болницата.

Компанията „Модерна“ изрази готовност да проучи внимателно този инцидент, но заяви, че не е готова да коментира изолиран случай на алергична реакция. Според The New York Times това е първият път, когато ваксината на „Модерна“ отприщва странични ефекти.

По-рано в САЩ съобщиха за няколко случая на алергична реакция към ваксината, разработена съвместно от „Пфайзер“ и „Бионтех“.

На 11 декември Администрацията по храните и лекарствата към Министерството на здравеопазването и хуманитарните услуги на САЩ (FDA) одобри за употреба ваксината, разработена от „Пфайзер“ и „Бионтех“, която вече започна да се прилага в страната. На 18 декември FDA одобри заявление от американската компания „Модерна“ да регистрира ваксината й срещу новия коронавирус по ускорена спешна процедура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *