НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Случаите с COVID-19 в Испания нараснаха с 400% след отмяната на ограниченията

Броят на случаите на COVID-19 в Испания се е увеличил с 400 процента само за месец, откакто правителството вдигна извънредното състояние поради коронавируса, сочат данни, огласени от здравното министерство.

От 21 юни, когато състоянието на тревога беше вдигнато, общо 18 564 души са диагностицирани с коронавирусната инфекция в Испания, 99 души са умрели, 1 125 души са хоспитализирани и 93 от тях са приети в интензивни отделения, според министерството.

Само за две седмици броят на случаите се увеличи три пъти: от 8,76 случая на 100 000 души на 3 юли до 27,39 на 100 000 на 20 юли.

Епидемиологичната среда е най-тежката в североизточния регион на Каталуния и съседния регион Арагон, твърди здравното министерство.

Каталунските власти препоръчаха жителите да не напускат домовете си, освен по належащи причини, но препоръката очевидно до голяма степен не се спазва. В Арагон властите призовават жителите да се въздържат от влизане или излизане от столицата Сарагоса.

В по-голямата част от испанските региони, освен за Мадрид и Канарските острови, носенето на маска за лице е задължително в публичните пространства и на улиците, наред с продължаващото прилагане на 2-метрово социално дистанциране.

Испания от самото начало на пандемията е сред най-силно засегнатите страни в Европа. Към вторник испанските власти потвърдиха близо 265 000 случая на COVID-19, включително почти 28 400 смъртни случая, като междувременно броят на заразените в Европа наближава 3 милиона.

Според проучване на испанското здравно министерство относно прогнозирания стаден имунитет около 2,3 милиона граждани, или 5,2 процента, биха могли да са развили антитела срещу COVID-19 към този момент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *