След като нарече коронавируса „истерия“, 37-годишен мъж почина от COVID-19

След като нарече коронавируса „истерия“, 37-годишен мъж почина от COVID-19

Въпреки големият брой заразени и жертви на новият коронавирус, все още има хора, които не вярват, че пандемията е истинска. Сред тях е и 37-годишният Ричард Роуз, който многократно използва социалната мрежа Facebook, за да изрази възгледите си, че COVID-19 е измислица, а реакцията на обществото е преувеличена.

„Нека бъде ясно, няма да си купя тъпа маска. Стигнал съм до тук без да вярвам на цялата тази истерия“, пише Роуз преди три месеца. На 12 май той споделя, че му е „писнало да чете за COVID-19“, а няколко дни по-късно споделя ислямофобски колаж, който сравнява маската с хиджаб.

През целият юни Ричард Роуз отбелязва, че е в различни барове и ресторанти в Охайо.

Но това, което привлича вниманието към мъжа е, че след всички тези публикации, той все пак става жертва на коронавируса. На 1 юли Роуз признава, че изпитва симптомите на COVID-19.

„През последните дни не се чувствам добре. Най-накрая се изследвах и скоро ще знам какви са резултатите. Искам просто отново да се чувствам добре“, пише той. Час по-късно той добавя, че е дал положителна проба за коронавирус.

„Е, официално съм под карантина в следващите 14 дни“, пише той. А ден по-късно добавя: „Този COVID е ужасен. Просто си седя и оставам без дъх.“

Три дни след като дава положителната си проба, Ричард Роуз издъхва в дома си.

„Не можем да повярваме. Да, слушаме за този вирус, но не очакваме той да засегне млади хора, като нас. Ужасно е, че изгубихме Ричард, но е още по-ужасно, колко хора са пострадали, заради начина, по който той се отнесе към вируса“, казва един от приятелите на Роуз пред Cleveland 19 News.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *