След земетресение от 7.6 по Рихтер: Паника в Мексико

Милиони мексиканци панически бягаха от сградите заради мощно земетресение. Трусът беше със сила 7,6 по Рихтер и удари централната част на страната. Земетресението беше усетено силно дори в 20-милионната столица, която е на 500 км от епицентъра. Властите съобщават за един загинал. Жертвата е затисната от паднала ограда на търговски център.

Мексиканците намират стряскащо съвпадение в земетресението. То стана на 19-и септември. На същата дата имаше разрушително земетресение с хиляди жертви през 1985 година. И отново на същата дата 350 души загинаха през 2017-а. По същия начин и тогава, и сега, земетресението стана малко след като в десетки градове бяха проведени учения за реакция при подобни бедствия.

„От научна гледна точка не може да се каже, че 19 септември е специален ден за земетресенията. Всъщност на този ден в града е имало три земетресения. Разбира се, има въпроси и всички се питаме защо се случва на тази дата. Нищо научно не ни казва, че 19 септември има някакво специално значение”, каза кметът на Мексико сити Клаудия Шейнбаум.

 

Previous post ГЕРБ: Управляващите ще си отидат като най-мразените хора, и то много скоро
Next post Станишев: БСП е в ПЕС, а в последните години тръгна в друга посока