Скок в търсенето на имоти на село след карантината

Скок в търсенето на имоти на село след карантината

Повече огледи на къщи на село отчитат от агенциите за недвижими имоти след извънредното положение. Въпреки това цените не падат. Причината – засиленият интерес от младите хора към живота на село, където карантината и социалната изолация са по-поносими.

Семейства на средна възраст – това е профилът на потенциалния купувач на къща на село. Наблюденията на търговците на недвижими имоти във Великотърновско е, че къщи за постоянно живеене се търсят в малки населени места в радиус до 15 км. Цените, обаче, не падали, въпреки пандемията.

Най-трудно продаваеми били изцяло завършените къщи на село – до ключ. По-приемливи били цените на старите къщи, но те се нуждаели от основен ремонт. Предпочитанията на по-младите клиенти са Балканът и чистият въздух. Такова място във Великотърновско са селата около град Елена.

Два месеца в изолация в Еленския балкан изкараха братята Пенчо и Мартин Трухчеви със своите семейства. Използваха наследствената си къща, разработена за туризъм, в село Вълчовци. След като бизнесът е прекъснат, младите хора се отдават на семействата си и подобряването на околната среда.

Мартин е познат от първият сезон на Hells Kitchen. И преди пандемията е направил съзнателният си избор да живее на село. Така подобрява и своите кулинарни умения приготвяйки традиционен еленски бут. Сега двамата братя са отворили къщата, в която изкараха извънредното положение, за гости, но продължават да живеят в нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *