НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Скандал на пресконференция на „Възраждане“

Скандал на пресконференция на „Възраждане“ в пресклуба на БТА.

Днес от партията събраха медиите, за да направят първи коментари за резултатите от провелите се на 2 октомври избори. Още в самото начало на пресконференцията, обаче, лидерът на партията Костадин Костадинов заяви, че тя няма да започне, ако залата не напуснат определени медии, пише Dariknews.bg.

„Представители на жълто-кафявите медии да напуснат, няма да има пресконференция иначе. Ние не изпращаме съобщения до медии, които са финансирани от външни фондации. Доколкото разбирам тук има такива. Не желаем да бъдем с тях в една зала. Нашият морал не позволява, не нарушаваме принципите си“, категоричен бе той и поиска съдействие от служители на БТА „да направят опит да освободят терена“.

След като това не се случи, той прекрати пресконференцията и даде своеобразен брифинг отвън пред журналисти от всички медии.

„Единственият мандат, който ние ще подкрепим, е този на „Възраждане“. Ние сме готови със състав на свой кабинет и ще го представим, ако президентът връчи на „Възраждане“ третия мандат“, посочи на излизане Костадинов.

Той подчерта, че 63% от избирателите не са отишли да гласуват и това е най-сериозният проблем. По думите му най-вероятно отиваме на нови избори. „Единственият ни партньор е българският народ и това, което ще направим, е да поискаме неговото доверие“, допълни той.

„Политиките в България винаги са поставяни на заден план. Няма никакво значение кой ще бъде министър-председател. Важни са политиките“, категоричен бе лидерът на „Възраждане“ и сподели, че е изумен от състава на преговорното правителство.

„Това, което ние ще направим на свой ред, е да дадем един преговорен екип, с който да започнем разговори с всички останали политически сили в парламента по отношение на най-важния въпрос към настоящия момент – за влизането на България в еврозоната“, съобщи Костадинов.

„Наясно сме, че в парламента, като изключим „Възраждане“, всички останали са за унищожаване на българския лев“, подчерта той по отношение на присъединяването на страната ни към еврозоната. Според него най-добрият вариант е провеждането на референдум и добави, че ще търси подкрепата на депутати в НС. По думите му, ако това нещо не се случи, от „Възраждане“ ще събират подписи.

„България няма нужда от евроатлантическо правителство, България има нужда от българско правителство“, категоричен бе Костадинов.