Скандал на пресконференция на „Възраждане“

Скандал на пресконференция на „Възраждане“ в пресклуба на БТА.

Днес от партията събраха медиите, за да направят първи коментари за резултатите от провелите се на 2 октомври избори. Още в самото начало на пресконференцията, обаче, лидерът на партията Костадин Костадинов заяви, че тя няма да започне, ако залата не напуснат определени медии, пише Dariknews.bg.

„Представители на жълто-кафявите медии да напуснат, няма да има пресконференция иначе. Ние не изпращаме съобщения до медии, които са финансирани от външни фондации. Доколкото разбирам тук има такива. Не желаем да бъдем с тях в една зала. Нашият морал не позволява, не нарушаваме принципите си“, категоричен бе той и поиска съдействие от служители на БТА „да направят опит да освободят терена“.

След като това не се случи, той прекрати пресконференцията и даде своеобразен брифинг отвън пред журналисти от всички медии.

„Единственият мандат, който ние ще подкрепим, е този на „Възраждане“. Ние сме готови със състав на свой кабинет и ще го представим, ако президентът връчи на „Възраждане“ третия мандат“, посочи на излизане Костадинов.

Той подчерта, че 63% от избирателите не са отишли да гласуват и това е най-сериозният проблем. По думите му най-вероятно отиваме на нови избори. „Единственият ни партньор е българският народ и това, което ще направим, е да поискаме неговото доверие“, допълни той.

„Политиките в България винаги са поставяни на заден план. Няма никакво значение кой ще бъде министър-председател. Важни са политиките“, категоричен бе лидерът на „Възраждане“ и сподели, че е изумен от състава на преговорното правителство.

„Това, което ние ще направим на свой ред, е да дадем един преговорен екип, с който да започнем разговори с всички останали политически сили в парламента по отношение на най-важния въпрос към настоящия момент – за влизането на България в еврозоната“, съобщи Костадинов.

„Наясно сме, че в парламента, като изключим „Възраждане“, всички останали са за унищожаване на българския лев“, подчерта той по отношение на присъединяването на страната ни към еврозоната. Според него най-добрият вариант е провеждането на референдум и добави, че ще търси подкрепата на депутати в НС. По думите му, ако това нещо не се случи, от „Възраждане“ ще събират подписи.

„България няма нужда от евроатлантическо правителство, България има нужда от българско правителство“, категоричен бе Костадинов.

Previous post Борисов обяви каква е следващата стъпка на ГЕРБ след изборите
Next post Гешев: Проблемите на българското правосъдие не са само в прокуратурата