Сицилианец нарита коте, ще плаща 10 000 евро глоба

Сицилианец нарита коте, ще плаща 10 000 евро глоба

Управител на супермаркет от старинния сицилиански град Ена нарита безмилостно коте и сега ще плаща 10 000 евро глоба. Така отсъди местният трибунал, като заради констатираната особена жестокост на човека към животинчето присъдата не може да бъде обжалвана. „Злият гений“ на мъжа се оказал виден защитник на животните в Сицилия, който заснел сцената с телефона си и внесъл веднага официална жалба в прокуратурата.

Както писаха сицилианските медии, срамният екшън се разиграл миналия месец юни на централния площад „Армерина“ в Ена, който е опасан със сгради – вековни паметници на културата. Шефът на супермаркет бил паркирал там за няколко часа автомобила си и когато се върнал, чул изпод капака на мотора мяукане.

Вдигнал го и видял сгушено там писанче само на няколко месеца, но вместо да го вземе и да го пусне да си ходи по живо, по здраво, якият мъж му бил няколко силни шута. После, когато котето все пак си тръгнало з някъде, то скимтяло и влачело едната лапа. Добри хора обаче го хванали и го занесли веднага на ветеринар, който пък констатирал счупване на коста.

Според вестниците в Сицилия Енрико Рици – така се казва наклепалия побойника природозащитник, бил останал „относително доволен“ от присъдата. Защото той смята, че подобни случаи на безмилостно малтретиране на домашен любимец трябва да се наказват със затвор. А иначе котенцето било „осиновено“ от семейство с три деца и сега по цял ден си играело безгрижно с тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *