Син, дъщеря и гадже на Берлускони също заразени с коронавирус

Син, дъщеря и гадже на Берлускони също заразени с коронавирус

Пред коронавируса всички са равни – така италианските медии коментират днес новината, че “Sars-CoV-2” е поразил и четирикратния премиер и настоящ евродепутат Силвио Берлускони.

Заразени са също така неговата дъщеря Барбара и синът му Луиджи – деца от втория брак на видния политик с актрисата Вероника Ларио, пише „Монитор.

В момента Берлускони се намира в имението си „Сан Мартино“ край Милано, където е поставен под строга карантина. За него се грижи нарочен лекарски екип от престижната болница „Сан Рафаеле“ и според докторите засега състоянието му било сравнително добро.

Според най-тиражираните италиански всекидневници „Кориере дела сера“ и „Република“ коронавирусът бил ударил Берлускони във вилата му „Чертоза“ на о. Сардиния най-вероятно по време на традиционната сбирка с приятелите и родата на 15 август – празника „Горещници“.

Появиха се съобщения, че експремиерът е лепнал заразата преди това от известния спортен мениджър Флавио Бриаторе, с когото е обядвал на 12 август и който вече лежа с „Ковид-19“ в интензивното оделение на „Сан Рафаеле“. Бриаторе отрече тази хипотеза с аргумента, че когато са се срещнали, той бил абсолютно здрав, но това никой не може да го каже със сигурност.

Самият Берлускони пък когато научава на 19 август, че Бриаторе и приет в болница, веднага се връща в Милано, след няколко дни се подлага на тест и той се оказв с положителен знак. Освен синът и дъщерята, заразени са още шестима души – негови приятели, с които е купонясвал на 15 август на о. Сардиния и лекари не изключват възможността именно той да им е предал лепнатата от Флавио Бриаторе зараза.

Свидетелство за уважението към Берлускони на политическаката класа в Италия във всичките й нюанси бяха бурните овации и пожелания за бързо оздравяване снощи, отправени от членовете на Камарата на депутатите веднага след като информационните агенции разнесоха новината, че той е заразен и е поставен под изключително строга карантина.

Стана ясно и че 30-годишното гадже на Берлускони Марта Фашина също се е заразила с коронавирус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *