НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Синоптик: Ураганът в Гърция няма да окаже влияние върху времето у нас

Ураганът „Янос“, който достигна Гърция тази нощ, няма да окаже влияние върху времето в България. Това заяви дежурният синоптик от НИМХ Анастасия Стойчева по БНТ.

В Западна Гърция беше обявено извънредно положение във връзка с приближаването на мощния средиземноморски циклон. Издаден е червен код за силен вятър, гръмотевични бури и обилни валежи.

Формирало се е дори око, което е типично по-скоро за тропичните циклони. Най-засегнати ще бъдат западните части на Южна Гърция към Патра, също към Пелопонес. Очаква се количествата дъжд там да надхвърлят 200 литра на кв. м., а ветрове – до около 150 км/ч, посочи Стойчева.

„Лошото време в гръцката ни съседка няма да окаже особено влияние върху времето в България освен, че ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над Южна България, но като валежи и като вятър – далеч от това, което ще се случва в Гърция“, каза синоптикът.

Тя обясни, че циклонът е тръгнал от южните части на Италия и се е преместил към Гърция. Според нея той ще продължи да се мести на югоизток и повече на юг, няма да отива към европейска Турция или към Мала Азия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *