Синдикати: Университетите на Острова не бива да отварят

Синдикати: Университетите на Острова не бива да отварят

Британските университети трябва да отложат откриването на учебната година. То е предвидено за следващия месец, но ако не бъде отложено, епидемичната обстановка на Острова може рязко да се влоши.

Затова е по-добре занятията да се провеждат онлайн, смята най-големият образователен синдикат в страната – Съюзът на университетите и колежите.

На фона на продължаващите протести срещу ограниченията заради коронавируса правителството на Обединеното кралство понася и критики за решението си да отвори отново училищата. Масови критики бяха отправени към властите и след като стана ясно, че правителството няма ясен план за действие при отварянето на учебните заведения.

Британският премиер Борис Джонсън призова гражданите да се върнат към нормален живот след премахването на карантинните мерки.

Твърдото мнение на Съюза на университетите и колежите обаче е, че е все още е твърде рано учебните заведения да бъдат отворени. В свое изявление синдикатът казва, че е време правителството да предприеме най-накрая решителни и отговорни стъпки в кризата, причинена от пандемията, и да забрани на университетите да провеждат часове на живо, вместо това предпочитано е онлайн обучението.

Няколко университета вече заявиха, че са готови да отворят врати за студенти още през следващия месец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *