Синдикатите към бизнеса: Не можете да ядете пари, трябват ви хора

Синдикатите към бизнеса: Не можете да ядете пари, трябват ви хора

Шефът на КТ подкрепа Димитър Манолов отправи призив към бизнеса да не забравя, че не може да се изхранва с пари, а му трябват хора. „Скъпи капиталисти, не можете да ядете пари, трябват ви хора. Не може да се живее за единия търбух“, каза синдикалистът по случай 1 май.

Манолов успокои, че ситуацията с безработицата у нас вследствие на епидемията от коронавируса не е лека, но в никакъв случай не е и тежка. И направи условна разбивка, че основно новите регистрирани по бюрата за труд са гурбетчии.

Манолов е скептичен, че мярката за българска продукция в магазините ще бъде ефективна, най-малкото защото тя е временна. Затова той призова родните производители да се сдружават. И отчете, че има нарушения с изплащането на платените отпуски от страна на работодателя.

Според шефа на КНСБ Пламен Димитров пък обезщетението за безработица трябва да е минимум 17 лева на ден. Синдикатът започва благотворителна акция „Не си сам“ и предлага да има допълнителен платен отпуск, за да може майките да си гледат децата.

„Надявам се в средата на следващата година да сме възстановили всички сектори в икономиката и да върнем нивото на БВП преди кризата. В момента около 40% от хората работят дистанционно. Това е огромна промяна, която ускорява много бързо дигиталната трансформация на работните места в почти всички сектори на икономиката“, каза Димитров пред „24 часа“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *