Серия от експлозии в Киев, според Украйна атаката е от дронове камикадзе

Няколко експлозии се чуха тази сутрин в украинската столица, точно една седмица след руските удари по Киев, съобщиха журналисти на Франс прес.

Три последователни експлозии се чуха около 06:35 ч., 06:45 ч. и 06:58 ч. Сирените за въздушна тревога се включиха малко преди първата експлозия.

Киев беше ударен тази сутрин от дронове камикадзе, съобщи началникът на украинската президентска администрация Андрий Ермак в „Телеграм“, предаде Ройтерс.

Кметът на Киев Виталий Кличко каза, че са пострадали няколко жилищни сгради и на място вече има спасителни екипи.

Миналия понеделник руски бомбардировки с мащаб, какъвто не беше регистриран от месеци, удариха Киев и други градове в Украйна, отнемайки живота на поне 19 души, а ранените бяха 105. На следващия ден Русия, която напоследък търпи многобройни военни неуспехи, продължи бомбардировките, но с по-малък мащаб, и порази намиращи се далеч от фронта енергийни съоръжения в Западна Украйна.

Ударите бяха нанесени в отговор на експлозия, която разруши частично руския мост в Крим, който е от голямо стратегическо значение, посочва АФП.

Миналия петък руският президент Владимир Путин изрази задоволство от тази масирани удари и каза, че нови подобни бомбардировки по украински градове „за момента“ не са необходими.

Previous post ГЕРБ ще номинира Росен Желязков за председател на парламента
Next post Италия поема ролята на рамкова държава на бойната група на НАТО у нас