Свалят цените на чадъри и шезлонги и през лято 2021

Свалят цените на чадъри и шезлонги и през лято 2021

Министерският съвет прие Решение за отправяне на предложение до концесионерите на морски плажове за намаляване на цените на чадърите и шезлонгите по ивиците за летен сезон 2021г. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Стопаните на плажове, които желаят да се включат следва да поемат задължение да намалят цените на плажните принадлежности в диапазон от 50% до 100%, вследствие на което концесионното им такса ще бъде намалена със същия процент. Изменението на съответния концесионен договор се оформя чрез сключване на допълнително споразумение с министъра на туризма, в срок до 10 дни от получаване на уведомлението.

Намаляването на концесионното възнаграждение, извършено съвместно с поевтиняването на цените на плажните принадлежности, ще се прилага само ако за периода от сключване на допълнително споразумение за изменение на концесионния договор до 1 октомври 2021 г., концесионерът е предоставял чадъри и шезлонги на цени, които са не по-високи от определените със споразумението и в случай, че за неизпълнение на това условие няма установен ред в концесионния договор или в допълнително споразумение.

Намаленият размер на концесионно възнаграждение или плащане за 2021г. следва да бъде заплатен от съответния концесионер в срок до 30 ноември 2021г.